Taxa pentru utilizatorii de drumuri cu vehicule de mare tonaj se aplică de la 1 aprilie 2014

14 January 2015

Asiguraţi-vă că sunteţi pregătiţi

Conduceţi un vehicul de mare tonaj (HGV) ce cântăreşte cel puţin 12 tone? În acest caz, începând de la 1 aprilie 2014, va trebui să plătiţi o taxă pentru utilizarea drumurilor din Marea Britanie – înainte de a intra în ţară.

Ce valoare are taxa?

Taxa pentru fiecare HGV este între 1,70 £ şi 10 £ pe zi (85 £ şi 1.000 £ pe an), în funcţie de tipul de vehicul, numărul de punţi şi greutate. Puteţi plăti cu ziua – sau puteţi face economii plătind în avans pentru o săptămână, o lună sau un an.

Indiferent de perioada de plată aleasă, taxa are valabilitate de la miezul nopţii (00:00:00) până la o secundă înainte de miezul nopţii următoare (23:59:59).

Cum se face plata?

Este foarte uşor să plătiţi online folosind un card de debit sau de credit. Puteţi plăti, de asemenea, online cu anumite carduri de combustibil. Va exista un număr redus de puncte de plată a taxei HGV în unele terminale de feribot şi câteva staţii de alimentare cu combustibil, unde puteţi „Plăti şi Merge mai departe” folosind numerar sau carduri.

Pentru a efectua o plată cât mai repede şi mai uşor cu putinţă, se va putea configura un cont pentru taxă începând din 17 martie 2014.

Majoritatea tranzacțiilor de plată a taxelor se efectuează online, dar este posibil să cumpărați o taxă pentru o durată maximă de o zi prin telefon la 0330 1013725.

Cine trebuie să plătească taxa?

Taxa poate fi plătită de către dvs., compania dvs. sau un agent de rezervări. Totuşi, dvs. sunteţi cel care trebuie să verifice dacă s-a plătit taxa pentru vehiculul dvs., de fiecare dată când veniţi în Marea Britanie. Puteţi face acest lucru rapid şi uşor, online.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc?

Dacă nu aţi plătit taxa completă pentru vehiculul dvs., camerele video cu recunoaştere automată a numărului de înmatriculare, evidenţele feriboturilor şi alte verificări vor avertiza agenţiile noastre de poliţie atunci când sosiţi în Marea Britanie. Va trebui să plătiţi pe loc o amendă de 300 £, acolo unde vă opreşte poliţia. Dacă nu puteţi plăti amenda, vehiculul dvs. va fi sechestrat, ceea ce ar putea afecta considerabil programul dvs. de livrări şi ar putea conduce la costuri suplimentare.

Pentru a primi actualizări viitoare va rugam sa completati formularul de mai jos